Kuulumisia ekoilta viikoilta

Terveisiä nyt vihdoin täältä Melbournesta! Selvittiin pitkistä lennoista ja turvatarkastuksista mainiosti ja ollaan nyt vietetty kolme aurinkoista viikkoa Australiassa. Meidän kymmenen hengen vaihtariporukka on sopeutunut tänne oikein hyvin ja kaikilla menee hyvin myös hostperheiden kanssa! Pääosin arki täällä sujuu siis tosi mukavasti, koulussa sählätään vielä jonkin verran pienten epäselvyyksien ja sääntöjen kanssa (esim. hypyillä ei saa olla pihalla ja jos tulet kipeäksi pitää vanhemman hakea koululta), mutta muuten meillä menee hyvin! On opittu liikkumaan koulurakennuksesta toiseen, moneltako on välitunti ja lounas, miten koulu ylipäänsä täällä toimii ja paljon muuta! Koulukuvatkin meistä otettiin oppilaskorttia varten, ja vaikka opettajat ei meidän nimiä oikein osaa sanoa, pärjätään koulussa hyvin!
 
IMG_8944IMG_8709IMG_8509IMG_9058IMG_8534IMG_9289
 
Monet meistä ovat päässeet käymään jo monissa hienoissa paikoissa, jotkut Great Ocean Roadilla, maaseudulla Melbournen lähistöllä, eläintarhassa katselemassa australialaisia eläimiä tai Australian Openissa, ja kaikki ovat tietysti tutustuneet Melbourneen! Vaihtariryhmällä ollaan myös järjestetty paljon yhteistä kivaa tekemistä, esimerkiksi lähes heti meidän tänne tultua pidettiin puistossa barbecue Australia Dayn jälkimainingeissa ja toivottamassa meidät tänne tervetulleeksi! Ollaan myös mm. käyty St Kildan upealla rannalla, samaisella alueella ilmaisilla festareilla, pidetty yhdet pikniksynttärit puistossa ja tänään käytiin Bounce-nimisessä paikassa, joka on täynnä erilaisia trampoliineja! Tekemistä ei siis puutu. Varmaan kaikki ovat ystävystyneet monien uusien ihmisten kanssa jo tähän mennessä, eikä ihme, sillä australialaiset nuoret ovat aika avoimia ja kiinnostuneita vaihtareista. Meidän suomalaisten lisäksi University High Schoolissa on vaihto-oppilaita Saksasta ja Kanadasta, ja ainakin saksalaiset ovat täällä yhtä kauan kuin mekin. Kaapeilla kirjaston vieressä onkin välkillä tungosta kun sekä suomalaiset että saksalaiset odottavat vuoroaan hakea seuraavien tuntien kirjat tai evästä.
 
10953186_602339013246116_8632482613090152787_n (2)IMG_9196IMG_9128IMG_8723IMG_8414altAqk1HUZSm-683ek1vx9BpUkw22mYH15XDZ3-fRKYhufc
 
Meillä on siis täällä tosi kivaa ja ollaan tutustuttu australialaiseen elämään jo melko perusteellisesti! Vielä syvemmälle tämän maan elämään päästään sukeltamaan varmasti viikkojen kuluessa. :)
 
 
Jos on kysyttävää tai toivomuksia kuulumisten ja postausten suhteen, on kommenttiboksi avoinna! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti