Australian arkea

Moikka kaikille! Suuret pahoittelut ettei postausta ole tullut, mutta ollaan varmaan niin Australia -huumassa oltu koko matkan ajan niin blogin kirjoittaminen on unohtunut täysin... Meillä kaikilla on kuitenkin asiat hyvin, älkää huoliko. Matka on nyt jo lopuillaan ja ajattelin vielä vähän kertoa mitä täällä on tapahtunut. 

Ollaan nyt hyvin totuttu tähän kouluelämään University High Schoolissa. Ollaan tutustuttu uusiin ihmisiin erityisesti koulussa, ja ehkä me ollaan jopa opittu jotakin siellä. Ainakin englanti sujuu jo kaikilta sujuvasti ja kaikissa oppiaineissa ollaan pysytty hienosti mukana. Itsekin olen saanut pitää jo englannin kielellä esitelmän luokan edessä George Orwellin elämänvaiheista, haha. Osa meistä kävi myös Melbournen tyttöjen koulujenvälisissä lentopallokisoissa, vaikka ei kukaan sitä muuten harrastakkaan. Isoin koulun yhteinen tapahtuma oli varmasti Swimming Carneval, eli koulun uintitapahtuma. Sinä päivänä ei ollut normaaleja oppitunteja, vaan kaikki lähdettiin busseilla isolle ulkouima-altaalle. Ideana oli että eri osat koulusta (Chapman, Sharman ja Brooks) kilpailivat eri vesilajien merkeissä. Tässä alla vähän kuvia.


Sitten koulunjälkeiseen elämään. Asia mitä ollaan varmaan eniten tehty koulun jälkeen, on Melbournen keskustassa oleilu, shoppailu ja syöminen. Tämä on se minne rahat katoaa, sori äidit... Tottakai ollaan käyty myös rannoilla paljon, aina kun on hyvä rantapäivä. Yksi hauska juttu mitä tehtiin porukalla, oli se kun viime vuoden vaihtareiden vinkkauksesta, päätettiin lähteä Suomalaiseen keskukseen jossakin pienessä kylässä. Se oli siis nimeltään Finnish Hall, ja siellä oli suomalaisia ihmisiä (vanhempia ihmisiä enimmäkseen), pieni kahvittelu paikka, biljardipöytiä ja pieni suomi-kauppa. Ostettiin sieltä sitten vähän suklaata ja salmiakkia, mitä on ollut niin ikävä. Meillä on ollut myös vähän ikävä suomalaisia lihapullia, joten pari reissua tehtiin paikalliseen Ikeaan ihan niiden pullien ja Ikean irtokarkkien takia. Aussi perheet kyllä vähän ihmetteli kun lauma tyttöjä halusi lähteä Ikeaan syömään lihapullia, mutta mikäs siinä.Kahdella meistä suomalaisista on myös sattunut syntymäpäivä tälle matkalle ja saatiin viettää kahdet puistosynttärit vaihtariporukalla. Oli kuulemma synttärisankareilla kiva saada vaihteeksi kesäsynttärit, kun aina on ollut keskellä talvea.
Osa meistä on käynyt myös erilaisilla festareilla ja jopa kuusi meistä pääsi One Directionin keikalle Melbournen hienolle stadionille. Ja vaikka ei olisi välttämättä käynyt missään maksullisella keikalla niin Melbournesta löytyy todella taitavia katusoittajia joka kulman takana, ja niitä on ihana jäädä kuuntelemaan ja nauttimaan jäätelöä tms.
Kaikilta meiltä lämpimiä terveisiä Suomeen ja kohta nähdään taas! Alla vielä tunnelmia uudelta ystävältä.1 kommentti: